About

Short version: I’m an engineer working in a construction company. I love reading and listening to music. I live with my wife and we often spend our time traveling. I like learning new languages and floating these ideas that one day I’ll finally finish writing another novel.

Full version: my love for reading started when I was very young, reading comics from Donald Duck to Doraemon and Dragon Ball. But when I was about 12, my father came home one day carrying my first full-blown roman–Harry Potter and the Chamber of Secrets–and I became totally sold on novels.

Other than reading, I don’t know exactly why, but when I reached my teen years, I got this longing for adventures. I purposefully chose a high school out of town, travel to places I’ve never been before, stayed out of my comfort zones. In 2008, I got lucky and got chosen to go to Ukraine to present a paper in an international conference. I think it was there that I realised that this world is so huge, that I am so small, and that there are still lots of things that I don’t know and can learn.

Over the years afterwards, I got some friends, met great people, and finally, got myself a scholarship for a Master France. During that time I learned French, met even greater people, got some friends again and had awesome tutors I learned a lot from, and finally, it paved a way to where I am now: an engineer working in Europe.

This blog, originally called Nulis Hujan, has taught me a lot. But around 2017 I realised how much of a crap my writings here were, and I deleted most of them and vowed to start anew. This blog has introduced me to a world of writing, enabled me to meet many great writers and allowed me to publish a novel, short stories, and translated books. It has taught me a lot and I’ll be da***d if I don’t utilise it again for my future.

Obsessed with: fried rice, fried noodles, learning new languages (currently seriously learning ν•œκ΅­μ–΄, reading books, and exploring France and Europe in general, where I currently live with my wife.


Send me a message:

103 thoughts on “About”

  1. Bercita-cita jadi kelasi? Maksudnya jadi pelaut kali ya? Jadi Kapten-nya dong, masa jadi kelasi πŸ™‚ Sekarang masih bercita-cita jadi pelaut atau jadi penulis, nih? Hehehe… Lam Kenal, yaa… Makasih udah berkunjung ke blog saya. πŸ™‚

    1. Soalnya waktu itu suka banget sama Donal Bebek dan Popeye. Kan mereka berdua kelasi (pakai baju kelasi gitu,, wkwk) :mrgreen: Sekarang? Entahlah, masih mencari πŸ˜€ Dan salam kenal mas, terima kasih sudah berkunjung balik ke sini ^_^

    1. Jurusan Teknologi Hasil Hutan, masih semester tiga. Salam kenal πŸ˜€

  2. salam kenal, Ahmad
    terimakasih utk kunjungannya ke blog bunda yang seadanya
    semoga silaturahim kita bisa tetap terjaga dlm kebaikan, aamiin
    salam

    1. Amiiin, terima kasih sudah berkunjung ke sini bunda πŸ˜€

    1. Salam kenal juga mas.

      Bukan, aslinya Cilacap. Ya, ada foto saya pas di acara IPMM, saya bantu-bantu jadi fotografer waktu itu πŸ˜€

  3. Ini kembarannya suncrafter ya?
    Td saya kunjungi suncrafter tp nggak ada, trus nyari bentaran dapet lunacrafts..

    hehe

    1. Saya ganti domain, hehe, dari Suncrafter ke Lunacrafts. πŸ˜€ Maaf kalau membingungkan πŸ™‚

  4. wuaaahhhh,..tantangannya lgsung dpasang.. πŸ˜€
    saya masih bingunggggg… :mrgreen:
    hoho.
    eia,mau tanya dunk, dmn c donlot novel2nya?hihihiii

    1. Hehe, iya dong, lagi semangat nulis soalnya mbak :mrgreen: Ni udah mulai nulis, biar besok udah bisa di-post πŸ˜€

      Saya biasa download2 di Amazon Kindle Store, iBook Store, dari Baen, dari Fictionwise, dan kadang dari situs-situs file sharing (kadang via torrent, tapi tidak disarankan).

    1. Jelas gaje, khan sudah diperingatkan di atas hohoho. Hmm… kenapa tiap hari? Soalnya, dengan posting tiap hari, juga turut melatih kemampuan menulis saya hehe πŸ˜€
      Ya, sama-sama. Salam kenal ^^

    1. Nama lengkap saya Ahmad Alkadri, hehe. Bisa dilihat di Gravatar profile saya ^^

  5. yappp,..i’m enjoy visiting here πŸ˜€
    salam kenal

Comments are closed.